A kezdő környezetvédő

Sötét vagy a környezetvédelemhez? Én is... Ez a blog azért jött létre, mert érdekel, mi az amit meg tudok vagy tudnék tenni, hogy kevesebbet ártsak a természetnek, védjem a környezetet, ne haljanak ki a jegesmedvék, stb. Szerintem érdekes projekt lesz, tudván azt hogy eléggé kényelmes és lusta ember vagyok, aki nehezen változik... A világot egy ember nem váltja meg, de mindenkinek illene megtenni a magáét azért, hogy jobb legyen! Tehát ha egy itt látott tipp szerinted jó ötlet, és nem túl nagy fáradtság neked se, te is kipróbálhatnád... Sok sikert! commandante

Friss topikok

  • Csucsu1111: Szép szép, de ha én a TV-ket kimerem kapcsolni, hogy azok távirányítóval ne lehessenek bekapcsolha... (2011.11.12. 17:35) Lesson 1 - Switch off
  • Csucsu1111: Na most a helyzet az, hogy a leghatékonyabban és legbiztosabban a vízerőművek állítanak elő energi... (2011.11.12. 17:15) Google
  • Csucsu1111: A címből én arra következtettem, hogy ezúttal automataváltós járgányok előnyeire, hátrányaira szer... (2011.11.12. 16:41) 3 pedál helyett 2
  • Csucsu1111: (Nos igen. Ez valóban elég ellent mondásos, sőt! Visszataszító.) A bringázásról az a véleményem, h... (2011.11.12. 16:35) Vizet prédikálni vagymi...
  • megyo: még annyit, h az előző bejegyzésem (a divatossá vált) magyaros jelzővel jellemezhető. nem, a látsz... (2009.01.10. 02:24) Mosogatószer part 2.

Linkblog

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Magyarázkodás

A blog egyelőre még kezdetleges állapotban van, mert infomókus létemre rohadtul lusta voltam kiguberálni hogy hogyan kell ezt testreszabni, illetve nem értek már kb a html-hez se. Ezen majd persze dolgozom egy kicsit... Addigis kösz a türelmet.

Mosogatószer part 2.

2008.09.25. 18:26 | commandante | 2 komment

Címkék: mosogatás környezet kímélő termék

Nor kérem, a cucc (a nem környezetszennyző mosogatószer) ténylegesen működik, azaz lehet vele mosogatni! Nem kell belőle több mint a sima elterjedt környezetet hagyományosan szennyző cuccokból, ugyanúgy tisztít, nem kell hozzá forróbb víz, stb. Teljes siker! Respect a készítőknek! Én már csak akkor lennék még boldogabb ha lehetne majd környezetbarát kiszerelésben, utántöltős verziót is kapni, hogy kevesebb műanyag hulladék is maradjon utána. Persze ez nem gyereknap, ennek is örülni kell! Respect!!!!

A cuccról meg a gyártó egyéb termékeiről itt lehet olvasni : www.ecover.com
Elvileg nem akarok én semmit sem reklámozni, de ugyebár ami hasznos az hasznos. 
Természetesen a Lexus Hybridről is írok majd, és naná hogy várom cserébe az ingyenautót a forgalmazótól a reklám fejében... :-)))

 

(és igen: 2 hét kellett hogy elmosogassak végre és megírjam a tapasztalataimat... :-)) )

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetzold.blog.hu/api/trackback/id/tr93681548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megyo 2009.01.10. 01:52:06

ismerem a lebomló mosogatószert.
egy óriás baj van a környezetkímélő technológiákat alkalmazó üzemekkel/gyárakkal. (még mindig sokkal kisebb, mint a nem környezetkímélőké) nekik is meg kell élni valamiből. tehát a terméket eladják, hogy használd. a felhasználó nem szakértő, tehát nem is tudja, hogy a környezetkímélő technológia nem környezetfüggetlen.
vegyünk példának egy ilyen mosogatószert.
mivé bomlik? jót tesz-e az a drávának? lehet, hogy annak nem, de az amazonasnak semmi baja vele. volt már a kezemben olyan öko mosogatószer (nem mai találmány, biztos vagyok benne, hogy több száz éves), amely szennyezte a környezetet, ahogy pl a diófa is teszi.

az ilyen mosogatószer még mindig 1000000000000000szer jobb ötlet, mint a pur, bármilyen kevés is kell belőle (mert sok kell belőle).
de én az igazán öko terméket olyannak képzelem el, ami NEM hat a környezetére. mert egy elektromos autó is hat, aszfalt kell neki, látszódik, hangja van, és félnek tőle az állatok, sőt, el is lehet ütni vele. az elektromos kisautó akkor lesz öko, ha a tömege (egy városinak) nem haladja meg a 400 kilót+utas. gyakorlatilag azert 800 kiló a legkisebb suzuki, hogy legyen valamilye egy opel/audi/bmw/merdzsó/rönóval történő karambol esetén.

mi értelme van egy olyan autónak, aminek az alaptömege 800 kiló, én beszállok a 70 kilómmal, 12 másodpőercen belül százon vagyunk, de ha használom is az autót (5 fő, csomagok), akkor megdöglik az autó, fogyasztása az egekben, meg sem moccan, kisodródik? egy ugyanilyen motor kisebb autóban=környezetkímélő.
napkollektoros, szélenergiás elektromos autó stb, az szép.


bocsánat, hogy csak így iderondítottam, kicsit elfogott a hév... pártolom a kezdeményezést! kémiát tanulok az egyetemen, és évről évre (habár még mindig elsős vagyok) rá kell jöjjek, hogy a környezetvédelem nem pénzen, nem törvényeken, nem támogatottságon múlik, nem erkölcsökön, hanem filozófián! sehol filozófia! sem itt, sem politikába, sem oktatásba! ha a tervező/készítő/értékesítő megértené azt a problémát, h nem a haszon az első (mondhatnám, nem a megélhetés) ebben a témában, hanem a hatékonyság, és mindenki kihozná a maximumot, megélhetne belőle, hasznot hozna a projekt!

felvetttem az oldalt könyvjelzőim közé!

hajrá!

megyo 2009.01.10. 02:24:37

még annyit, h az előző bejegyzésem (a divatossá vált) magyaros jelzővel jellemezhető. nem, a látszat ellenére nem bagatelizálom el a blogon leírtakat. magam is hasonlókon török össze. kevesebb autózás (friss jogsival eléggé szar... pláne kevesebbet autózni mint jogsi nélkül:D), kevesebb áramozás (nincs tv-m, monitorom, ezekből a katódsugaras fajta sincsen meg, amelyet a rendszeres áramtalanítás kinyír): részletesebben van egy laptopom (nagy szgép kütyülős vagyok, pár hete tettem ki az asztali gépem, frankón összepakolt szerkezet, 21 colos nokia képcsöves monitorral, fájt a szívem), egy telefonom, 3 db lámpa a szobámban, és töltők. a töltőket mindig kiszedem a falból, mert még úgy is fogyasztanak!
nagybátyám a házában felszerelt a lépcsőfordulóban egy ledlámpát. a konnektor az a fajta, amely lekapcsolt álapotban világít, hogy megtaláld. ez az árammennyiség, ami átfolyik a konnektoron elegendő a lámpát 30%-on működtetni! ezt gondoljuk már át! sőt, új technológia, a led színhőmérséklete is állítható (drága, külön számítógép, na nem egy játékgép, de kell hozzá)! mindenféle tartozékával együtt a ledek energiatakarékossága (plusz az állítható kivitelben a számítógép üzemeltetése) hosszútávon (egy év, nem is sok) megtérül! sok fényforrás kell, nem egy erős.

amit még megteszek, ha nem iskolába járok, hanem dolgozom, akkor biciklivel járok (8km oda, 8 vissza), de ez csak munka esetén, bkv-zom (nem fizetek érte, az is benzinnel megy:D amúgy nem éri meg a stressz amit az ellenőrők jelen nem léte teremt bennem), és rengeteget gyalogolok! gyaloglás közben lehet enni, inni, telefonálni, cigizni, olvasni, beszélgetni, gyönyörködni, ismerkedni, ha meg akarsz állni, nem kell leparkolni, fizetni a parkolásért, visszacammogni a megállóból, leláncolni a bicót, stb. én nem vagyok az a hízós fajta (4-5 karácsony kell plusz 1-2 kilóhoz), de azt tudom, ha sokat gyalogolok, fogyok. a belvárosban szoktam, nem metrozhatok, és óriásiak a dugók. hozáteszem, olyan tempót diktálok, amit eddig senki nem tudott velem tartani, hosszúak a lábaim, tehát egy batyi-deák szakasz nekem ugyanannyi idő gyalog, mint nem metróval de mással. (ez 18 pluszminusz3 perc) ez is segit a fogyáshoz.

valaki meséljen már a hízásról:D

na tehát ezeket teszem meg.

gyaloglás mellett mégegy pluszpont: a gyönyörű magyar lyányok:P!!!

na jóéjt!
süti beállítások módosítása